Top 10 leukste speeltuinen in Nederland voor kinderen onder 12 jaar

Apr 29, 2021

Op zoek naar de beste speeltuin van Nederland? De leukste speelplek voor jonge kinderen of naar de beste uitjes voor het hele gezin? Wij hebben er alvast 10 voor je op een rijtje gezet. Deze speeltuinen zijn ideaal voor kinderfeestjes, uitjes met kinderen tot 12 jaar en leuke dagen voor het hele gezin.

De Spelerij

Review: Titel voor bij de review die hier bij hoort

"Leren samenwerken en zelf uitvinden en creëren in De Spelerij - Uitvinderij in Dieren. Een one-of-a-kind-speeltuin waar jong en oud kunnen samenwerken en ontdekken." -Hetty 2927

Linnaeushof

De Linnaeushof in Heemstede mag zich met recht de grootste speeltuin van Europa noemen. 350 speeltoestellen en attracties waar de hele familie zich met gemak een hele dag kan vermaken.

speeldernis

Een must-visit voor de avonturiers onder ons is Natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam! Op een duurzame manier en spelenderwijs leren van en over de natuur. Wie de foto’s van deze speeltuin ziet snapt meteen waarom deze plek zo bijzonder is.

de drentse koe

Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen. En genieten van heerlijk, huisgemaakt Koe-ijs bij Speel & IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Een echt boerenbedrijf dat is uitgegroeid tot de allerleukste speelplek in Drenthe.

Sanjes safari

Nergens kun je zo goed apenkooien als bij Sanjes Safari in Feanwâlden: je vindt hier namelijk de grootste apenkooi van Friesland. Spring zo hoog als je kunt op het springkussen, draai rondjes in de draaimolen tot je duizelig bent of bouw op de bouwplaats je eigen kasteel!

Speeltuin Amstelpark

Speeltuin Amstelpark is de grootste buitenspeeltuin van Amsterdam en heerlijk vrijblijvend. Neem lekker zelf een picknick mee en geniet van het park. Het park is iedere dag open en entree is GRATIS!

Julianatoren

Met de kleintjes voor het eerst naar een pretpark? Dan is de Julianatoren in Apeldoorn perfect. Met kleintjes tot een jaar of 10 kun je hier de hele dag vermaken.

het Land van Jan Klaassen

Ga met Jan Klaassen op avontuur en maak een reis vol fantasie. Naast het buitenpretpark en de binnenspeeltuin heeft Het Land van Jan Klaassen zijn eigen kindercamping waar je zelfs kunt slapen in een echte brandweerauto!

Recreatieboerderij de Flierefluiter

Bij de Recreatieboerderij de Flierefluiter in Raalte is een buitenzwembad, zijn crossbanen, skelterbanen, glijbanen, een doolhof met uitkijktorens, hoge klimtorens, een apart speelterrein voor de kleintjes en nog veel meer. Je kunt zelfs blijven slapen, want er is ook een camping!

het Speelparadijs

Lekker klimmen en klauteren in de gigantische binnenspeeltuin of een duik nemen in het enorme ballenbad. Een heuse free-fall glijbaan en voor de allerkleinsten is er een speciaal klim- en klautergedeelte in het Speelkasteel in Hoofddorp.

CATEGORIES