Wat te doen op Texel?

Apr 29, 2021

We zetten de 10 leukste dingen om te doen op Texel op rij. En wil je ze allemaal doen? Huur dan fietsen of zo’n geweldige elektrische lowrider en verken dit prachtige waddeneiland.

Fietsverhuur

Direct van de boot, de fiets op! Meteen heerlijk genieten van het weidse landschap, de natuur en het mooie weer!

E-Chopper rijden Texel

Ervaar hoe het is om geluidloos door prachtige natuur te rijden op de elektrische E-Chopper. Fluisterstil en 100 % eco friendly rijden. Verken het eiland Texel met de E-chopper: een milieuvriendelijke en stoere verschijning op de Texelse wegen. Heerlijk relaxed ontdek je hiermee het eiland. Het uiterlijk van deze met hoge WOW en Fun factor omschreven e-choppers is gebaseerd op de Amerikaanse Harley Davidson motorfietsen.

Vogel safari Texel

Leer alles over de wildlife van Texel. Kom oog in oog te staan met schitterende vogelsoorten. Wordt rondgeleid door een ervaren en speciale vogelgids en ontdek alle verschillende landschappen op Texel. Vergeet je verrekijker niet!

Proefvliegles Texel

Altijd al een keertje zelf willen vliegen? Boek dan een proef vliegles op Texel. Zelf vliegen boven dit Waddeneiland is een van de mooiste ervaringen die er is. Tijdens deze les zie je werkelijk het hele eiland. In overleg met de piloot is het bijvoorbeeld mogelijk even boven je vakantie-accommodatie te vliegen, want je mag ook nog zelf achter het stuur plaatsnemen!

Blokarten

Blokarten of ook wel blowkarten of strandzeilen genoemd staat bekend om de wendbaarheid en snelheid die de kart heeft. Gedurende de activiteit wordt je de basis geleerd van het blokarten, waaronder rijden, draaien en driften. Je kan de kart wel met meerder personen delen. Hierdoor ontstaat de gelegenheid om elkaar te helpen en aan te moedigen wat zorgt voor een leuke interactie.

Vuurtoren Texel

Ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee, op het noordelijkste puntje van Texel, staat de vuurtoren Eierland. De fotogenieke rode toren is behalve ideaal Instagram materiaal. Ook voor veel eilanders hét symbool van Texel. De vuurtoren wordt beheerd door Stichting Texels Museum en doet nog steeds elke nacht zijn werk.

En wil je zelf ervaren hoe hard de wind waait bovenop de vuurtoren? Klim dan alle 118 treden omhoog en beleef een schitterend uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee. Sinds 2009 is de vuurtoren opengesteld voor publiek. Je kan de toren van maart tot november dagelijks bezoeken.

Circuitpark Karting Texel

Voor ieder wat wil(d)s, want op Circuitpark Karting Texel kun je terecht om te karten, kinderkarten, midgetgolfen, om te eten en drinken, jezelf in de speeltuin te verliezen en op de picknickweide heerlijk in de zon te liggen.

Ecomare

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. En je ziet er vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij. In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!

Hotel Brasserie Rebecca

Eten kan op veel plekken. Maar lekker eten doe je in het kleinste dorpje van het eiland: de Waal. Meer precies, in Hotel Brasserie Rebecca. Wij hadden het 2-gangen verrassingsmenu. En het enige minpunt was dat we niet voor het 3-gangen menu waren gegaan. Overnachten kun je hier trouwens ook.

CATEGORIES