Toe aan een nieuwe hobby? Ga eens discgolven

Jul 21, 2022

Midden in de fraaie Schoorlse duinen bevindt zich een prachtig parcours van 18 holes. Hier ga je niet traditioneel golven, maar met een frisbee discgolven. Het is even wennen, maar al snel krijg je de swing te pakken.

Hoe werkt discgolven?

Discgolven | Schoorlse duinen

Je gooit met een frisbee naar een metalen mand en telt het aantal worpen, totdat je frisbee in de mand of "basket" belandt. Je telt alle worp op en diegene met de laagste score is de winnaar. 

Voor de gemiddelde speler duurt het spel ongeveer 2,5 uur. Als je een beginner bent duurt het wat langer (wij deden soms 10 worpen over 1 hole) en af en toe is het even zoeken naar je frisbee. Je legt ongemerkt 2 kilometer af, terwijl je wandelt door duinen, naaldbomen en kijkt uit over het fraaie landschap tot aan de zee. 

Discgolf met gezin, collega's en vrienden

Discgolven met het gezin | Uitje

Discgolven is voor het hele gezin, al je collega’s of vrienden leuk. Je hoeft er niet fit of sporty voor te zijn. Mocht je het toch zwaar vinden, dan kan je ook een rugtas huren met lekkers. Er staan genoeg tafels om een mooie pauze in te lassen. Na afloop kan je je verlies verdrinken of je overwinning vieren bij restaurant Duingroet of de Bokkesprong.

Deze prachtige natuurbaan in het gebied ‘De groeter Zandgat’ is een echte aanrader.  Is dat te ver? Goed nieuw! Binnenkort worden ook parcoursen in onder andere Vijfhuizen en Heerhugowaard geopend.  Dus vergeet (mini)golf en go discgolf!