Klimbos: dé speeltuin voor volwassenen (en kinderen)

Aug 8, 2023

Klimbos-uitje-Nederland

Springen, klauteren en slingeren. Waan je Tarzan, Jane –of iets daartussen– in een van Nederlands gave klimbossen. Echt een leuk sportief uitje om te doen. Een groot, sportief avontuur voor het gezin, je team of je hele familie.

Klimbos Amsterdam

Herontdek het kind in je en kom klimmen in een van de toffe klimbossen die Nederland rijk is. Wij bezochten het uitdagende Funforest in het Amsterdamse bos. In Amsterdam kies je tussen 10 waanzinnige parcoursen. Een parcours voor elk klim-niveau, leeftijd, mate van hoogtevrees en energie. Zelf deden wij (na wat oefenen) parcours nummer 10, waar je extra uitleg voor moet krijgen. Dit parcours is voor de echte bikkels: je maakt een vrije sprong en een bungee jump van bijna 15 meter hoogte. De sprong van het randje in zenuwslopend, maar eenmaal beneden voel je je geweldig!

Ben je met kids? Dan zijn er easy parcours. Ook kun je natuurlijk voor medium kiezen, als jumpen niets voor jou is.

Je mag 2 tot 3 uur klimmen, afhankelijk van je ticket. Voorafgaande krijg je goede uitleg van een van de medewerkers en je bent altijd gezekerd. Veilig dus. Op de grond lopen medewerkers die je graag uit de brand helpen (na een roep om: ‘’rode helm!”).

Voor of na het klimmen geniet je van iets lekkers in het mooie Amsterdamse bos.

Ergens anders klimmen?

Klimmen in bos | Nederland

Ben je het parcours in Amsterdam zat, of vind je het te ver? Niet getreurd, er zijn nog veel meer klimbossen. Probeer het langste zipline-park van Nederland in Almere uit. Ga naar Rotterdam en combineer klimmen met watersporten, voor een echt sportief dagje uit. Lekker klimmen in het heuvellandschap van Limburg? Dan ga je naar Venlo.