12 Leuke dingen om te doen met je BFF (+ gratis tips!)

Nov 27, 2022

Leuke dingen om te doen met je BFF

Op zoek naar verrassende leuke dingen om te doen met je BFF? Bekijk dan onze 12 tips met superleuke uitjes voor jullie samen. Van varen en de Efteling tot chillen in Limburg. Even krap bij kas? Geen paniek: als bonus geven wij nog tip om GRATIS leuke dingen te doen met je BFF.

1. Paaldansen: het nieuwe YOGA

Leuke dingen met je BFF | Paaldans lessen

Wil je eens wat anders dan Yoga? Ga eens paaldansen met je BFF. Een superleuke en sexy uitdaging, waarbij je bijna al je spieren traint. Geef je zelfvertrouwen een boost en probeer het uit (ook leuk voor je partner). Je kan hier kiezen voor een locatie bij jullie in de buurt.

2. Parijs in 1 dag

Uitje met BFF | Dag naar Parijs

Even echt weg en het vakantiegevoel vasthouden? Dan is dit het ideale uitje voor vriendinnen met weinig tijd om samen op vakantie te gaan. Bezoek samen met je bestie het prachtige Parijs in 1 dag met een luxe, comfy touringcar. Beklim de Eiffel toren, nip aan een heerlijke wijn, eet kaas en croissants en struin door de romantische straatjes van de stad. 

3. Verwennerij: High Tea

Leuke dingen doen met bff | High tea met vriendin

Even uitvoerig bijpraten onder het genot van heerlijke (biologische) thee, yoghurts en ander lekkers? Geen zin in koken en afwassen? Ga met je BFF naar Yoghurt Barn en laat je in de watten leggen tijdens deze high tea. Het perfecte uitje aan het einde van een leuke (winkel)dag.

~ Adv. ~

4. Hollandse wijntour

Wijn proeverij met vriendin | Rondleiding wijngaard

Geen thee, maar wijn? Dan is dit uitje echt iets voor jou en je BFF. Bezoek een Nederlandse wijngaard, proef de heerlijke wijnen, leer hoe deze zijn gemaakt en geniet van al het mooie groen om je heen. Enthousiast?

5. Scooter (stil) door de Veluwe

Trip met BFF | Scooter tour door de Veluwe

Zoek je leuke dingen om te doen met je bestie? Voor alle natuur liefhebbende BFF’s: ga samen naar onze prachtige Veluwe. Huur een natuurvriendelijke (stille) elektrische scooter en bekijk al het moois wat het Nederlandse landschap jullie te bieden heeft. Wil je even pauze? Strijk dan neer op een van de vele leuke terrassen in de buurt. 

6. Ga yoga proberen

Yogales met BFF | Proefles yoga

Yoga geeft rust, ontspanning en een heerlijk gevoel na afloop. Super leuk om eens met je BFF te proberen. (Het zorgt soms ook voor een glimlach, als je BFF in een van de onmogelijke houding probeert te komen). Boek nu 3 proeflessen en ervaar alle voordelen van deze gezonde work-out.

7. BFF spionnen

Spel met BFF | Speel een stadsspel

Toe aan wat spannends? Waan jezelf een ware spion in dit uitdagende stadsspel. Je ontvangst een video-opdracht om een kluis te kraken van een mysterieuze opdrachtgever. In maar liefst 60 steden in Nederland en België kan je dit zenuwslopende spel spelen. Kan je niet wachten om te starten? 

8. Nooit te oud voor de Efteling

Pretpark met BFF bezoeken | Naar de Efteling

Ga met je BFF naar een pretpark, zoals: de Efteling. Je bent nooit te oud voor de wondere wereld van de Efteling. Laat het kind in je los, slinger jezelf in een achtbaan, ga op in de romantiek van het sprookjesbos en waan jezelf in een betoverende wereld van het Sprookjesbos. Sla de rij over en koop alvast jullie toegangskaarten hier.

9. Maak je eigen vriendschapsring

Uitje met BFF | Vriendschapsring maken

Maak je eigen vriendschapsring op dit creatieve uitje. In een prachtig atelier, onder leiding van een gedreven edelsmid, maken jullie twee unieke vriendschapsringen. Een super uitje met een mooi, eeuwig aandenken als resultaat. Wacht niet langer en boek je creatieve uitje hier. 

10. Giethoorn: BFF toeristen

Dagje weg met bff | Naar Giethoorn

Toerist is eigen land? Dan is een rondvaart door de prachtige wateren van Giethoorn iets voor jullie. Op de boot ontvang je info van een ervaren gids over de omgeving. Je start de  dag met een heerlijke kop koffie en sluit af met een  uitgebreide high tea. Zin in? Boek dan nu. 

11. Op Safari in Nederland

Leuke dingen met BFF | Op safari in Nederland

Zuid-Afrika in Nederland: ga naar Safaripark Beekse Bergen. Waan je op een prachtige reis, maar dan dichtbij huis. Sta oog in oog met giraffen of andere wilde dieren (er zijn maar liefst 100 diersoorten in het park). Een super leuk en avontuurlijke dagje voor jullie samen. Vermijd de rij en boek je tickets.

12. Pure ontspanning met je BFF

Relaxen met bbff | Wellness dag boeken

Echt even ontspannen, in de watten gelegd worden en helemaal schoon naar huis. Dan ga je naar de Thermae. Boek één van de vele heerlijke wellness arrangementen en laat je compleet verwennen. Het is populair dus boek alvast. Ook een prachtig cadeau idee voor je BFF.

Inflatie, weinig geld? Geen paniek. Wij hebben een top 9 lijstje gemaakt van leuke dingen om te doen met je BFF, GRATIS. Onze –gratis– tips voor jou en je BFF:

  1. Helemaal fan van paarden? Ga eens op bezoek bij het paardenkamp
  2. Organiseer een kledingruil. Duurzaam, gezellig en je gaat naar huis met een nieuwe garderobe. Ik zeg: doen!
  3. Lekker van alles uitproberen? Geef jullie op voor allerlei proeflessen (muziek, sport, dans etc). Vaak is de eerste les gratis!
  4. Samen jullie lunch bij elkaar sprokkelen, door alle winkels in de stad of te lopen op gratis samples bij supermarkten, kaaswinkels, Stach en de HEMA en vergeet de markt niet! 
  5. Wandelen is altijd gratis! Ook biedt de NS prachtige NS wandelroutes ter inspiratie aan (vraagt wel om een treinkaartje).
  6. Oer-Hollands: gratis, kaas en klompen maken en in klederdracht. Geef je op voor een gratis rondleiding door de Simonehoeve
  7. Old-school: movie night. Haal popcorn, trek je pyjama aan een kies een heerlijke  zwijmel-film uit. 
  8. Spelletjes avonden zijn helemaal hip. Nodig 1 of meer van je BFF’s uit en neem allemaal je favo spel mee. 
  9. Help elkaar je huis herinrichten. Maak het zomer of winterklaar. Daarna heb je weer een heerlijk huis voor een spelletjesavond.