Wat te doen op Texel?

Apr 29, 2021

Wat zijn leuke dingen om te doen op Texel? We geven 10 goeie tips voor je op een rij. Je kunt meteen goed beginnen door een fiets te huren of zo’n geweldige elektrische lowrider. En verken daarmee dit prachtige waddeneiland, de fraaie natuur en leuke bezienswaardigheden. Er is van alles te beleven en zeker genoeg om een weekendje weg of korte vakantie op Texel mee te vullen. 

1. Bekijk Texel met de fiets

Fietsverhuur Texel | Fiet huren

Direct vanaf de boot naar Texel, de fiets op! Zo kun je meteen heerlijk genieten van het weidse landschap, de fraaie natuur en het mooie weer!

Na de overtocht met de veerboot naar Texel, zie je bij de uitgang aan je rechterkant de fietsverhuur voor je klaarstaan. Je kunt zo (met of zonder koffer) op de fiets naar je B&B, hotel of camping op Texel fietsen!

2. Je kunt ook E-chopper rijden op Texel

E-chopper huren | Texel Cruiser

Ervaar hoe het is om geluidloos door prachtige natuur te rijden op de elektrische E-Chopper. Fluisterstil en 100% eco friendly rijden. Verken het eiland Texel met de E-chopper: een milieuvriendelijke en stoere verschijning op de Texelse wegen. Heerlijk relaxed ontdek je hiermee het eiland. Het uiterlijk van deze met hoge WOW en Fun factor omschreven E-choppers is gebaseerd op de Amerikaanse Harley Davidson motorfietsen. Superleuk vermaak voor een groep!

3. Geniet van de natuur en ga op vogelsafari op Texel

Weekend weg Texel | De Cocksdorp

Leer alles over de wildlife van Texel. Kom oog in oog te staan met schitterende vogelsoorten. Word rondgeleid door een ervaren en speciale vogelgids en ontdek alle verschillende landschappen op Texel. Vergeet je verrekijker niet!

Leuk om cadeau te doen aan de echte natuurliefhebber en heel geschikt tijdens een weekendje weg!

~ Adv. ~

4. Heel spannend: je eerste proef-vliegles op Texel

Vliegles volgen | Parachute centrum Texel

Altijd al een keertje zelf willen vliegen? Boek dan een proef vliegles op Texel. Zelf vliegen boven dit Waddeneiland is een van de mooiste ervaringen die er is. Tijdens deze les zie je werkelijk het hele eiland. In overleg met de piloot is het bijvoorbeeld mogelijk even boven je vakantie-accommodatie te vliegen, want je mag ook nog zelf achter het stuur plaatsnemen!

5. Blokarten met vrienden op het strand

Blowkarten | Leuk uitje op Texel

Blokarten of ook wel blowkarten of strandzeilen genoemd staat bekend om de wendbaarheid en snelheid die de kart heeft. Gedurende de activiteit wordt je de basis geleerd van het blokarten, waaronder rijden, draaien en driften. Je kan de kart wel met meerder personen delen. Zo heb je de gelegenheid om elkaar te helpen en aan te moedigen en dat zorgt voor hele leuke interactie.

6. Het eiland op zijn mooist vanaf Vuurtoren Texel

Bezoek vuurtoren Texel | Uitkijk Texel

Ingeklemd tussen de Noordzee en de Waddenzee, op het noordelijkste puntje van Texel, staat de vuurtoren Eierland. De fotogenieke rode toren is behalve ideaal Instagram materiaal. Ook voor veel eilanders hét symbool van Texel. De vuurtoren wordt beheerd door Stichting Texels Museum en doet nog steeds elke nacht zijn werk.

En wil je zelf ervaren hoe hard de wind waait bovenop de vuurtoren? Klim dan alle 118 treden omhoog en beleef een schitterend uitzicht over de Noordzee en de Waddenzee. Sinds 2009 is de vuurtoren opengesteld voor publiek. Je kan de toren van maart tot november dagelijks bezoeken.

Ze hebben ook een leuk winkeltje waar je bijvoorbeeld deze ansichtkaarten van de vuurtoren kunt kopen.

7. Naar het Circuitpark Karting op Texel

Karten op Texel | Den Burg

Voor ieder wat wil(d)s, want op Circuitpark Karting Texel kun je terecht om te karten en om te kinder-karten. Je krijgt echt het Formule 1 gevoel als je met zijn allen over de baan scheurt. En je kunt van al die inspanning bijkomen met een hapje en een drankje en op de picknickweide heerlijk in de zon te liggen.

Als je zeker wilt zijn van een plek, kun je het beste even van tevoren vragen of hoe laat je terecht kunt.

8. Bezoek het beroemdste natuurgebied van Texel: de Slufter

Nationaal park Texel | De Slufter

De Slufter is een uniek gebied dat in open verbinding staat met de Noordzee. Het bestaat uit een krekenstelsel dat soms na een storm onder water staat. Je vindt er zouttolerante planten als zoutmelde, zeekraal, de geurige zeealsem en het lamsoor, waarvan de bloemen in de zomer het hele gebied paars kleuren.

Er lopen meerdere wandelpaden door het gebied en je kunt doorlopen tot aan de geul en door naar zee, zoals het Familiepad. Met de Slufter Speurtocht (2 km) wordt het bezoek voor kinderen een nog avontuurlijker beleving.

9. Van alles te beleven bij Ecomare

Zeehondenopvang | Ecomare Texel

Ecomare is een leuk en boeiend dagje uit voor alle leeftijden. Je kunt er zeehonden en bruinvissen kijken. En je ziet er vogels, vissen en andere zeedieren van heel dichtbij.

In het natuurmuseum van Ecomare ontdek je alles over Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en Texel. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Je kunt er uren rondstruinen!

10. Eten en overnachten in Hotel Brasserie Rebecca

Restaurant hotel | Overnachten Texel

Eten kan op veel plekken. Maar lekker eten doe je in het kleinste dorpje van het eiland: de Waal. Meer precies, in Hotel Brasserie Rebecca.

Wij hadden het 2-gangen verrassingsmenu, heerlijk! Het enige minpunt was dat we niet voor het 3-gangen menu zijn gegaan. Overnachten kun je hier trouwens ook.

~ Adv. ~