Wat te doen in Haarlem?

Jun 3, 2021

Leuke dingen om te doen in Haarlem? ONTDEK HISTORISCH HAARLEM Beleef alle Haarlemse hoogtepunten en geniet van de historische huisjes. Deze stadswandeling is helemaal gratis (en reclame vrij). Haarlem telt meer dan 1650 monumenten en is daarmee één van de grootste monumentensteden van ons land. De totale route is 6,5 km. Wil je overal langslopen voor een paar mooie foto’s? Dan ben je een kleine 2 uur onderweg. Wil je alle attracties ook bezoeken? Een dag is al snel te kort. Boek je tevens de geheime tip: dan is je romantische weekend compleet! En als jullie genieten van een heerlijk weekendje Haarlem; dan zijn deze 10 HAARLEMSE SOUVENIRS DIE JE ZEKER MEE NAAR HUIS WIL NEMEN een prachtig mooi aandenken.

Ga zeker naar het oudste museum van Nederland

Bezoek Haarlem | Naar het Teylers Museum

Als je in Haarlem bent, neem dan zeker een kijkje in het oudste museum van Nederland het Teylers Museum. Er is heel veel interessants te zien en te beleven. Ook zeker is het aanrader voor leergierige kids. Het prachtige gebouw alleen al is een must see, maar ook kom je van alles te weten over fossielen en mineralen, wetenschap en oude instrumenten, en natuurlijk kunst. Ga voor de rondleiding die je meeneemt door het gebouw en je vertelt over haar fascinerende geschiedenis. 

Doe de stadswandeling door de binnenstad Haarlem

Eropuit in Haarlem | Stadswandeling

Als je echt wilt genieten van de historische binnenstad van Haarlem, ga dan mee met de VVV stadswandeling. Elke vrijdag en zaterdag staat er enthousiaste gids voor je klaar om je alle bijzondere weetjes van de rijke Haarlemse geschiedenis te vertellen en te laten zien. 
Ga mee met een groep of met je eigen groep en bekijk samen de binnentuinen, stadspoorten, bijzondere gebouwen en kloosters. Met leuke en spannende anekdotes kom je op alle mooie en bijzondere plekjes van deze prachtige stad.

Naar het Corrie ten Boomhuis

Dagje weg Haarlem | Corrie ten Boomhuis

Als je meer wilt weten over de 2e Wereldoorlog en de wachtrijen voor het Anne Frank museum zijn urenlang, leer dan over de geschiedenis van deze schuilplaats in het Corrie ten Boom museum. Als bezoeker krijg je tijdens de rondleiding informatie over Corrie en haar familie en ook over de gebeurtenissen in dit huis voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. 

~ Adv. ~

Vegan Street Food Experience Haarlem

Uitje Haarlem | Vegan street food experience

Eet voor de planeet en doe mee met de Vegan Street Food Experience in Haarlem. Deze food tour gaat langs 7 lokale ondernemers. Van sociale oorlogsfrietjes tot echte zeewierballen.

Veganisten en niet-veganisten zijn allen welkom. Onderweg verkennen we de stad, delen we bijzondere verhalen en brengen we mensen samen voor een gezellige feel good middag. De tour is iedere zondag van 14:00 tot 17:00 en is ongeveer 3 kilometer lang. Ontmoet de mensen achter de magie, prikkel je smaakpapillen en laat je innerlijke plantaardige goeroe los met deze funky Vegan Street Food Tour.