5 redenen waarom Dolfinarium Harderwijk een té gek dagje uit is

Jul 14, 2023

Uitje Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is altijd een succes voor een leuk dagje uit. Zeker met de kinderen. Ik heb dit recent mogen ondervinden. Hoewel ik het park natuurlijk wel ken, moet ik eerlijk bekennen dat ik er nooit eerder was geweest. Een leuke bijkomstigheid? We hebben het Dolfinarium met korting kunnen bezoeken. Ik vertel je graag mijn ervaring.

Een geweldige eerste indruk van het Dolfinarium in Harderwijk

Pretpark | Uitje met gezin

Het Dolfinarium kun je al ver voordat je aankomt zien liggen. De grote blauwe koepel torent hoog boven het themapark uit. Ik parkeer mijn auto op de tegenovergelegen parkeerplaats aan de Zuiderzeeboulevard. De parkeerkaart voor het Dolfinarium heb ik vooraf online gekocht op de website van de gemeente Harderwijk. Handig en slechts 10 minuten lopen!

Je kunt ook gebruik maken van het pendeltreintje. Dat is ook nog eens helemaal gratis. Het inchecken verliep vlot. Al snel stond ik midden op het grote maar overzichtelijke park.

De voorstellingen van het Dolfinarium in Harderwijk zijn echt spectaculair

Ik heb me eerst verdiept in de voorstellingen op het park. Vooral Oceanica stond op mijn wishlist. Hier kun je dolfijnen van heel dichtbij zien en leer je ook alles wat je wilt weten over de bescherming en de bedreiging van de dolfijnen en de natuur.

Ik heb overigens ook dolfijnen kunnen spotten op de dolfijnen-delta. In dit meer halen ze de leukste capriolen uit. Ik heb ervoor gekozen om van de voorstelling te genieten tijdens een wandeling om deze plas. Ik heb alle shows in het Dolfinarium alvast op een rijtje gezet:

Show Soort dieren
Oceanica Dolfijnen
Slim Werk Zeeleeuwen
De Grote Snorrr Walrussen
De Dolfijnendelta   Dolfijnen
Roggenrif Haaien en roggen
Kleine Dolfijn Bruinvissen
Sterk Werk Stellerzeeleeuwen
Natuurlijke Plas Zeehonden

Ook de zeeleeuwenshow Slim Werk van het Dolfinarium Harderwijk mag je echt niet missen. Deze voorstelling zag ik in het zeeleeuwentheater. Ik heb nooit geweten dat de mannelijke zeeleeuw samenleeft met maar liefst 30 vrouwtjes. Een leerzame show en voorstelling.

Ook De Grote Snorrr show op de Walrussenwal was spectaculair. Je kunt ze zien vanachter de glaswand van de Onder OdieZee maar komen dus ook de wal op. Eerlijk is eerlijk, ik zat vooraan en ben echt wel een beetje nat geworden. Niet erg, want de show is echt te gek!

In het Roggenrif kun je baby haaien en roggen voeren! Een ervaring die ik niet snel meer zal vergeten. Er waren zelfs verzorgers aanwezig die boeiend vertelde over het leven van roggen en haaien. Ook de pijlstaartrog heb ik mogen bewonderen. Vanachter glas natuurlijk.

Lekker eten én zwemmen in het Dolfinarium

Waterpret | Uitje met kinderen

Al die shows en indrukken maken je natuurlijk hongerig. Het Dolfinarium in Harderwijk heeft gelukkig ontzettend veel eetgelegenheden. Hier heb ik genoten van een lekker broodje en een verfrissend drankje. Na nog wat souvenirs te hebben gekocht in de schattige winkeltjes, ben ik richting het strandje gelopen. Het was een warme dag en ik had me goed voorbereid.

Hier heb je een heus waterpretpark. Leuk voor de kleintjes, maar ook voor mezelf. Ik heb me vermaakt met de vele waterattracties waarna het goed toeven was op de naastgelegen ligweide bij het strand. Hier geniet je ook van een geweldig uitzicht over het Veluwemeer.

~ Adv. ~

Het Dolfinarium met korting bezoeken?

Dagje weg Dolfinarium | Dolfijnen kijken

Ik heb het Dolfinarium in Harderwijk met korting kunnen bezoeken. Extra leuk natuurlijk, want op deze manier bleef er meer budget over voor het parkeren, een lekker broodje en een drankje. Het Dolfinarium in Harderwijk is zijn entreeprijs dubbel en dwars waard.

Ook als je geen gebruik maakt van een kortingscode. Op dit park hebben de kinderen zich vermaakt, maar ik ook. Heel eerlijk gezegd staat een tweede bezoek aan dit themapark stiekem al weer gepland. Gelukkig zijn er het hele jaar door voldoende acties waardoor je met korting naar het Dolfinarium in Harderwijk kunt gaan. Alleen of met het hele gezin.