Toverland attracties die je écht niet mag missen

Aug 24, 2022

Toverland kent veel attracties! Welke mag je echt niet missen? Ik zocht het voor je uit. Dit attractiepark in Sevenum heeft ontzettend veel te bieden. Niet alleen tijdens de gewone openingstijden, maar zeker als je Toverland tijdens Halloween bezoekt. Het themapark heeft 6 werelden vol spanning en sensatie. Ik heb ze alle 6 in 2 dagen bezocht. Wat een avontuur!

Een kleine tip, bestel je Toverland tickets vroegtijdig en online. Dat is niet alleen veel makkelijker, maar ook nog eens voordeliger. Wil je zeker weten dat je niets mist van dit leuke park? Ik heb de must-do attracties alvast voor je op een rij gezet. Ze bevinden zich in één van de 6 verschillende werelden. Ben jij klaar voor een dagje Toverland in Limburg?

6 Verschillende Toverland werelden en hun attracties op een rij:

1. Port Laguna

Toverland uitje | Port Laguna

Als eerste heb ik Port Laguna bezocht. Hier waan je je echt in tropische oorden. In deze wereld kun je genieten van diverse shows en voorstellingen. Ik heb hier onder andere de attracties Exploria Magica en Magiezijn bezocht. Toveren staat in deze wereld in het middelpunt. In Port Laguna wandel je langs kristalhelder water, zie je wuivende palmbomen en geniet je van de lekkerste versnaperingen. Bijvoorbeeld op het terras van Manana. Ik heb ook de vuurtoren Solaris bezocht. Dit is ook een verrassende Toverland attractie.

2. Avalon

Toverland bezoeken | Avalon

Avalon staat in het teken van Merlijn de Tovenaar en andere legendes. Iets wat ik interessant vind, maar nog leuker ben gaan vinden dankzij de attracties die je hier vindt. Zoals de achtbaan Fenix die meerdere malen over de kop gaat. Ik heb ook een vaartocht gemaakt samen met Merlijn. In Merlin’s Quest viel ik van de één in de andere betovering. De kleintjes kunnen hier klauteren tijdens Arthur’s Tournament Training. Ik heb een lekker drankje gedronken op het terras van Smouldering Roast met uitzicht op deze wereld.

3. Ithaka

Attractiepark Toverland | Ithaka

Ithaka is één van mijn favoriete werelden. Deze Toverland attracties zijn serieus spannend en avontuurlijk. Ik heb eerst een rit in de houten achtbaan Troy gemaakt. Dit is tevens de grootste achtbaan van zowel België, Nederland als Luxemburg. De Paarden van Ithaka nemen je mee op een adembenemend avontuur. Scorpios is een schip dat je meeneemt over de ruige zeeën. Deze heb ik zelf overgeslagen, maar wie weet ben jij wel een zeeheld?

~ Adv. ~

4. Magische Vallei

Toverland met kinderen | Magische Vallei

Ik heb een rijke fantasie, dus deze wereld bezorgde mij ook de leukste Toverland Attracties. Zoals Dwervelwind en Booster Bike. Een achtbaan die je aflegt op racemotoren. Dit had ik nooit eerder beleefd, maar het is écht een aanrader. Nadat ik de wilde Djengu River had getrotseerd, ben ik neergestreken bij Katara Plaza. Hier heb ik een lekkere pizza gegeten.

In deze wereld vind je nog veel meer attracties. Zeker ook voor de kleintjes. Zoals Waku Waku. Een avontuur waarbij water en spetters een echte uitdaging vormen. Ook Fort Boreas, Coco Bolo en Tolly Molly zijn geweldig Toverland attracties voor kleine kinderen.

5. Land van Toos

Toverland tickets | Land van Toos

Heb je Toverland tickets gekocht? Dan mag je een bezoek aan het Land van Toos echt niet overslaan. Deze wereld bevat heel veel attracties voor de kleintjes onder ons. Ik ben zelf niet overal in geweest, maar het Dwaalhof is wel echt een attractie die je niet mag overslaan. Het is nog helemaal niet zo simpel om de weg te vinden in dit betoverde doolhof.

In het Land van Toos vind je ook de Drakenslangen waterglijbaan, de ronddraaiende en vrolijke Theekopjes en Villa Toverhoed. Hier kunnen kindjes zelf ervaren of toverspreuken wel of niet werken. Stuur je kleintjes op pad in stoere wagens in Truukjes of ga voor meer spanning en sensatie met Sim Sa La Klim of het Vliegend Tapijt. Een wereld vol pret!

6. Wunderwald

Toverland attracties | Wunderwald

Wunderwald in Toverland heeft attracties voor jong en oud. Voor kinderen is er in deze wereld de Maximus Wunderball attractie, de Alpen Rutsche sleebaan, het Kletter Abenteuer of parcours en de Karussell. Ik heb hier de attractie de Wirbelbaum geprobeerd. Het uitzicht over Wunderwald was echt indrukwekkend. Deze wereld heb ik afgesloten met een bezoek aan Villa Fiasko en en de Maximus Blitz Bahn. Zelf het tempo bepalen is écht spectaculair.

Toverland bezoeken tijdens Halloween?

Toverland bezoeken | Halloween

Ik heb alle 6 werelden met de Toverland attracties bezocht. Ik kan eigenlijk geen keuze maken in welke nu de allerleukste was. Wat ik wel weet is dat ik Toverland tijdens Halloween weer wil bezoeken. Er zijn dan spookachtige shows door het hele park die je de rillingen bezorgen. Je kunt kiezen voor Halloween Days voor de kleintjes en Halloween Nights voor volwassenen. Bestel je Toverland tickets dan wel op tijd. Mijn ervaring is dat je dit het beste online kunt doen. Toverland Halloween vindt meestal plaats in de maand oktober.

Toverland tickets online bestellen

Toverland tickets | Online bestellen

Ik heb mijn Toverland tickets online besteld. Ik wilde namelijk echt wel zeker zijn van entree, gezien het attractiepark erg populair is. Niet alleen tijdens vakanties en Halloween, maar ook tijdens de gewone weekenden en werkdagen. Entreekaarten voor Toverland online kopen heeft nog meer voordelen. Vaak kun je namelijk ook gebruik maken van korting op tickets.

Online kun je aangeven of je al in het bezit bent van Toverland tickets. Als dat zo is kun je eenvoudig de gewenste dag aangeven. Ik ben op een zaterdag gegaan. Dat is wat drukker dan doordeweeks, maar alsnog prima te doen. Het park kent 6 verschillende werelden.

Je geeft eenvoudig aan met hoeveel personen je wilt komen, of het om een verjaardag gaat én of je het park met volwassenen of kinderen wilt komen bezoeken. Toverland entreekaarten koop je samen met een parkeerticket voor als je met de auto komt natuurlijk. Online bestellen is makkelijker, voordeliger en bespaart je een lange wachtrij bij de kassa.