Top 10 leukste speeltuinen in Nederland voor kinderen onder 12 jaar

Apr 29, 2021

Op zoek naar de beste speeltuin van Nederland? De leukste speelplek voor jonge kinderen of naar de beste uitjes voor het hele gezin? Wij hebben er alvast 10 voor je op een rijtje gezet. Hier kunnen kinderen leuk spelen, want er is van alles te beleven in de speeltuin. Deze speeltuinen zijn ideaal voor kinderfeestjes, uitjes met kinderen tot 12 jaar en leuke dagen voor het hele gezin.

1. Bijzondere speelplek De Spelerij

Buiten - en indoor speeltuin | Dieren

Review:

Leuke speeltuin in de buurt van Arnhem

"Leren samenwerken en zelf uitvinden en creëren in De Spelerij - Uitvinderij in Dieren. Een one-of-a-kind-speeltuin waar jong en oud kunnen samenwerken en ontdekken." –Hetty 2927

2. Linnaeushof - De grootste speeltuin van Europa

Grote speeltuin | Heemstede

Speeltuin Linnaeushof in Heemstede mag zich met recht de grootste speeltuin van Europa noemen. 350 speeltoestellen en attracties waar de hele familie zich met gemak een hele dag kan vermaken. Ook kunnen mindervalide kinderen en rolstoelgebruikers meespelen in deze speeltuin. Dus hartstikke leuk voor elk kind en het hele gezin!

3. Op ontdekking in Natuurspeeltuin De Speeldernis

Natuurspeeltuin | Rotterdam

Een must-visit voor de avonturiers onder ons is Natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam! Op een duurzame manier en spelenderwijs leren van en over de natuur. Wie de foto’s van deze speeltuin in Rotterdam ziet snapt meteen waarom deze plek zo bijzonder is. En het is ook hartstikke leuk voor scholen om naar toe te gaan.

~ Adv. ~

4. Ervaar het echte boerengevoel bij De Drentse Koe

Restaurant met speeltuin | Ruinerwold

Rondrijden op een trekkertje, dieren aaien, springen en klimmen. Er is van alles te beleven! En geniet na alle inspanning van heerlijk, huisgemaakt koe-ijs bij Speel & IJsboerderij De Drentse Koe in Ruinerwold. Een echt boerenbedrijf dat is uitgegroeid tot de allerleukste speelplek in Drenthe.

5. Ontdek de beestenboel bij Sanjes Safari

Speelparadijs | Feanwâlden Friesland

Nergens kun je zo goed apenkooien als bij Sanjes Safari in Feanwâlden een dierentuin en speeltuin in de buurt van Dokkum. Je vindt hier namelijk de grootste apenkooi van Friesland. Spring zo hoog als je kunt op het springkussen, draai rondjes in de draaimolen tot je duizelig bent of bouw op de bouwplaats je eigen kasteel! Dus kom ook op avontuur in het speelparadijs, dierentuin en indoor speelpark in één!

6. Spelen in alle attracties van Speeltuin Amstelpark

Dagje uit met gezin | Amsterdam

Speeltuin Amstelpark is de grootste buitenspeeltuin van Amsterdam en heerlijk vrijblijvend. Neem lekker zelf een picknick mee en geniet van het park.

Het park is elke dag open en de entree is GRATIS!

7. Meer dan 60 attracties in kinderpretpark Julianatoren

Leuke kinderpretparken | Apeldoorn

Met de kleintjes voor het eerst naar een pretpark? Dan is Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn perfect om met het gezin naartoe te gaan. Met kleine kinderen tot een jaar of 10 kunnen zij zich hier de hele dag vermaken in de meer dan 60 attracties en kindershows.

8. Een reis vol fantasie in het Land van Jan Klaassen

Indoor outdoor speelpark | Braamt (GE)

Ga met Jan Klaassen op avontuur en maak een reis vol fantasie. Naast het buitenpretpark en de binnenspeeltuin heeft Het Land van Jan Klaassen zijn eigen kindercamping waar je zelfs kunt slapen in een echte brandweerauto! Dus boek snel een kaartje voor het Land van Jan Klaassen.

9. Groot vermaak bij recreatieboerderij de Flierefluiter

Waterpark en speelparadijs | Raalte (OV)

Bij de Recreatieboerderij de Flierefluiter in Raalte is een buitenzwembad, zijn crossbanen, skelterbanen, glijbanen, een doolhof met uitkijktorens, hoge klimtorens, een apart speelterrein voor de kleintjes en nog heel veel meer. Je kunt zelfs blijven slapen, want er is ook een camping!

10. Ontdek kinderspeelparadijs het Speelkasteel

Indoor speelparadijs | Hoofddorp

Lekker klimmen en klauteren in de gigantische binnenspeeltuin of een duik nemen in het enorme ballenbad. Een heuse free-fall glijbaan en voor de allerkleinsten is er een speciaal klim- en klautergedeelte in het Speelkasteel in Hoofddorp.

~ Adv. ~