Wat te doen in Rotterdam?

Jun 3, 2021

Zoek je leuke dingen om te doen in Rotterdam? Geniet van de tweede stad van ons land: Rotterdam. Begin jullie dag uitje in Rotterdam met een interactief stadsspel of dagje met de kinderen schatzoeken met geochoaching
Ontdek de bijzondere architectuur, de Markthal, controversiële beelden en het prachtige uitzicht vanaf de Euromast. Je kan er ook een high tea nuttigen, of dineren met werkelijk subliem uitzicht over de stad Rotterdam. Een uniek souvenir van Rotterdam om je dag trip blijvend te herinneren, vind je hier: 15 UNIEKE CADEAUS VOOR DE ECHTE ROTTERDAMMER.

1. Speel het interactieve stadsspel: Ontsleuteld

Dagje uit | Rotterdam

Ga een dagje naar Rotterdam en speel daar het spannende interactieve stadsspel: Ontsleuteld. Aan de hand van allerlei mysterieuze aanwijzingen probeer je met jouw team de opdrachtgever te traceren. Een hele belevenis en zorgt vast en zeker voor een leuke dag met je vrienden, gezin of collega's in Rotterdam.

2. Een bezoek aan het Witte Huis

Naar het Witte Huis | Rotterdam

Naast het Mariniers museum in Rotterdam staat het prachtige Witte Huis. Een heel special kantoorgebouw dat ooit de eerste wolkenkrabber van Rotterdam was en één van de weinige gebouwen die de bombardementen heeft overleefd. Op speciale dagen is het geopend voor publiek en kun je een rondleiding volgen. Zeker een aanrader en fraai uitzicht over de oude haven van de stad.

3. Op ontdekking in Natuurspeeltuin De Speeldernis

Natuurspeeltuin | Rotterdam

Een must-visit voor de avonturiers onder ons is Natuurspeeltuin De Speeldernis in Rotterdam! Op een duurzame manier en spelenderwijs leren van en over de natuur. Wie de foto’s van deze speeltuin in Rotterdam ziet snapt meteen waarom deze plek zo bijzonder is. En het is ook hartstikke leuk voor scholen om naar toe te gaan.

~ Adv. ~

4. Ga langs bij de Hofbogen

Urban hotspots | Rotterdam-Noord

Ga je liever op bezoek bij de wat minder bekende parels van Rotterdam? Ga dan langs bij de Hofbogen. Een leuke urban hotspot in Rotterdam Noord onder de oude spoorlijn die is omgetoverd tot een creatieve ruimte met winkels, restaurants en kunstgalerijen. Het is een geweldige plek om lokale ondernemingen te ontdekken. Mooi voor een gezellig dagje uit met vrienden of je vriendinnen.

5. Het Gemaal op Zuid

Cultuur in Rotterdam | Het Gemaal op Zuid

Neem eens een kijkje in cultureel centrum Het Gemaal op Zuid. Gevestigd in een oud gemaal, is dit een leuke ontmoetingsplek in de Afrikaanderwijk. Je kunt er ook lunchen waar de gerechten die je proeft zijn gemaakt door getalenteerde huiskoks met producten van de Afrikaandermarkt. Bekijk ook de agenda voor leuke evenementen.

6. Ontdek de DakAkker

Leerzaam uitje | Het Schieblock

Breng een bezoek aan de Dakakker; de grootste openlucht dakboerderij van 1000m2 bovenop het Schieblock in Rotterdam en het grootste daklandbouwproject van Europa. Hier kun je zien hoe groenten, fruit en kruiden worden verbouwd op de daken van de stad en er worden bijen gehouden. Op het dak van het dakpaviljoen is het Slimdak. Een testsite voor slimme wateropvang en het waard om een kijkje te nemen als je meer wilt weten over duurzaam tuinieren.

7. Wandelen door het Liskwartier

Stadswandeling Rotterdam | Liskwartier

Verken de charmante wijk Liskwartier, waar je historische architectuur, gezellige straten en lokale winkeltjes zult vinden. Maak een wandeling samen met de stadsambasadeur, die je allerlei historische verhalen en leuke anekdotes kan vertellen over dit mooie deel van Rotterdam. En geniet vooral van de ontspannen sfeer, de prachtige vooroorlogse panden en gezellige pleintjes.

8. Met de kinderen naar MiniWorld

Dagje weg met kinderen | Rotterdam

Ontdek als gezin samen met de kids een gedetailleerde miniatuurversie van Rotterdam in Miniworld. Het is een verborgen parel waar je de stad in het klein kunt verkennen, compleet met bewegende treinen, auto's en activiteiten. Een hartstikke leuk uitje om te doen met kinderen dus. En je kunt het afsluiten met een lekker etentje in de 'grote' stad.

9. Op bezoek bij 't hof Vrouwe Groenevelt

Stadswandeling | Verborgen hofje

Wist jij dat Rotterdam een hofje heeft? Wij niet, dus vandaar dat we deze zeker willen bezoeken. Rotterdam heeft nog een verborgen hofje die rust en schoonheid bieden te midden van de drukte van de stad. Ontdek tijdens het struinen door de stad daarom ook het hof Vrouwe Groenevelt aan de Vijverhofstraat. 

10. Langs het huis van de stad: het Schielandhuis

Museum bezoeken | Rotterdam

Bezoek één van de oudste historische gebouwen van de stad dat nu dienst doet als onderdeel van het Museum Rotterdam en Museum Boymans. Ontdek de geschiedenis van de stad en bewonder de antieke meubels en kunstwerken, nadat dit historische icoon weer tot leven is gebracht. In het Schielandshuis komt het verleden, heden en toekomst samen. Ga zeker een keer langs; de deuren staan open voor bezoekers uit binnen- en buitenland, bedrijven en bewoners.

~ Adv. ~

11. Beleef de ultieme uitdaging bij Live Escape

Uitje Rotterdam

Escape room uitje | Rotterdam

Plan een onvergetelijk uitje met vrienden bij Live Escape in Rotterdam! Met vier opwindende escape rooms in het bruisende centrum, los jij uitdagende puzzels en raadsels op en beleef je nieuwe uitdagingen die niet snel zult vergeten!

Vergeet niet om van tevoren te reserveren, zodat je gegarandeerd bent van een plekje in deze spannende ruimtes!

En natuurlijk: effe langs de Ballentent

Typisch Rotterdams | Lunch en diner

Echt iets typisch Rotterdams doen is effe een balletje halen bij de Ballentent. Loop de haventent aan de Maas binnen en geniet op z'n Rotterdams van de lekkerste gehaktballen, van het uitzicht en van de ouderwetse Rotterdamse gezelligheid. En de kok is ook een hele gezellige vent (weten we toevallig), dus ga zeker voor de lunch een keertje langs.